duminică, 23 noiembrie 2008

Voturi pentru PSD in Valea Jiului pe seama mineriadelor












































Cand spui Ion Iliescu, nu te poti gandi la altceva decat la revolutia din 1989 si mineriade. Atunci cand revine insa in Valea Jiului, memoria ne face feste...ne reamintim mineriadele, ne reamintim vinovatii morali pentru starea socio-economica in care se afla Valea Jiului, ne reamintim de imaginea proasta a unei zone minunate, ne reamintim faptul ca ne aflam in 1990 ci nu in 2008. Vizitele sau incercarile lui Cozma de a reveni in Valea Jiului, vizita lui Iliescu, nenorocirea care s-a produs in subteranul Exploatarii Miniere Petrila, sunt aspecte care ne arata indirect, unde se afla Valea Jiului...
Modelul politic a lui Resmerita jr., Ion Iliescu
Fostul presedinte al Românie, Ion Iliescu, s-a aflat in Valea Jiului pentru a le cere sprijin minerilor, disponibilizatilor din minerit, in sustinerea candidatilor PSD la uninominale. Iliescu a fost asteptat la Lupeni, de candidatii PSD in colegiile uninominale din Valea Jiului, de membrii PSD dar si de câtiva nostalgici, majoritatea trecuti de a doua tinerete. Fostul presedinte a fost intâmpinat la sediul partidului de membrii PSD, care erau inarmati cu steaguri si baloane rosii, veniti cu circa doua ore inainte de ora anuntata. Desigur ca nu au lipsit nici functionari din cadrul Primariei Lupeni, care demult timp se afla in campania electorala sprijinind astfel interesele familiei Resmerita.
Ion Iliescu le-a cerut oamenilor sa-i sustina pe candidatii social democrati, deoarece acestia ar fi singurii care ar putea sa-i ajute, in timp ce restul fac parte din „grupuri de interese”.
Mineriadele, „o sanctiune politica mârsava”
Nu minerii au promovat violenta in România in 1990.
Ei nu au fost pe 12 ianuarie, nu au fost pe 28 ianuarie, când demonstratiile organizate de liberali si taranisti s-au soldat cu atacarea guvernului si a CFSN-ului, au aruncat cu sticle incendiare la parterul cladirilor. Eu ii invitasem la dialog, si am iesit pe post si le-am spus sa isi potoleasca brutele. Nu minerii au fost pe 13 iunie in Bucuresti, când grupe anarhice de vandali au devastat cladirea politiei, cladirea ministerului de interne, televiziunea nationala si au creat o stare panica. Intâmplator, bucurestenii a doua zi i-au primit pe mineri cu aplauze si le-au multumit la plecare. E o prezentare a realitatii deformate istorice de atunci”, a declarat Ion Iliescu. Presedintele a recunoscut ca nici minerii ajunsi la Bucuresti nu au „plantat panselute”, insa in opinia sa, „reactionarii care aveau conexiuni in afara au fost fortele destabilizatoare”. „Sigur ca pe 14 iunie si 15 iunie au fost si mineri care au savârsit câteva violente, si propaganda de atunci i-a surprins. De ce nu au difuzat imagini de la devastarile din 13, dar au difuzat câteva imagini in care erau agresati niste tineri. Fortele care au lucrat la destabilizare, reactionarii de atunci si asa numita societate civila care aveau conexiuni si in afara. Unul este Octavian Radulescu care tocmai participase la o reuniune la Sofia si cu cei din Serbia si din Bulgaria, ceea ce s-a numit forta portocalie mai târziu”, a precizat Iliescu.
„Miron Cozma este un om vanitos”
Presedintele Ion Iliescu a raspuns si atacurilor lui Miron Cozma, cel care spunea ca ar trebui sa fie la inchisoare alaturi de liderii de sindicat, declarând ca „Miron Cozma din pacate a evoluat prost!” „Un om vanitos, el a avut niste comportamente care au compromis imaginea minerilor. A fost o actiune diversionista, mârsava diabolizarea minerilor. Cui i-a folosit ca s-a stricat nu numai imaginea Vaii Jiului, dar si a tarii. Dar asta este lupta politica”, a conchis Iliescu.
Cozma: «Iliescu a uitat ca ne-a adus in Bucuresti»
Ion Iliescu s-a referit, in comentariile de la Petrosani, la mineriadele din 1990, si in special la evenimentele din 13-15 iunie. Pentru aceste evenimente Iliescu a fost pus sub acuzare, dosarul fiind solutionat cu neinceperea urmaririi penale. Mineriada din 13-15 iunie este singura incursiune a minerilor in Bucuresti pentru care Miron Cozma nu a fost pus sub acuzare. Asa se poate explica de ce Iliescu s-a referit exact la aceste evenimente afirmand ca „nu au fost mineri”. „Iliescu si-a adus aminte tarziu. Ii este frica si da dovada de nesimtire. Iliescu a uitat ca ne-a adus in Bucuresti, ca sa-si acopere crimele din piata Univesitatii? Iliescu a uitat ca am facut inchisoare pe un dosar instrumentat in timpul mandatului sau? Iliescu uita ca i-am strigat in 14 iunie, cand ne-a adus in Bucuresti «Ne-am desteptat!» Si daca Iliescu uita, eu nu uit. Minerii au fost in Bucuresti, in iunie 1990! Rusine sa ii fie ca acum are neobrazarea sa faca campanie electorala pentru PSD pe seama minerilor, pe seama mineriadelor si pe seama anilor mei de puscarie!”, a declarat , Miron Cozma.

13-15iunie 1990:

Noiembrie 2008:
La Lupeni, si cainii comunitari, membrii sau simpatizanti PSD...l-au intampinat pe Ion Iliescu
De la inceputul campaniei electorale si pana in prezent, PSD Lupeni a reusit sa stranga randurile prin diferite mijloace...mai putin ortodoxe. A inceput sa "bage in seama" firmele din localitate, unde a impanzit totul cu afise...a inceput sa bage in seama, taximetristii si alte persoane pe ale caror masini, contra-cost este scris numele si partidul candidatului PSD, Resmerita jr., a inceput sa stranga lumea pentru diferite deplasari, tot contra-cost, si nu in ultimul rand, a reusit o performanta extraordinara, a reusit sa faca membrii sau simpatizanti, chiar si cainii comunitari, care pentru vizita lui Ion Iliescu au fost vopsiti cu rosu. Daca problema cainilor comunitari nu a putut fi rezolvata, iata ca totusi a fost gasita o solutie mult mai buna...transformarea lor in membrii PSD sau in simpatizanti...care in anumite locuri din localitatea Lupeni nu se mai dezlipesc de afisele juniorului Resmerita, candidat la functia de deputat in Parlamentul Romaniei.
Zica lumea orisice noi votam cu PCR, doar ca lipseste secera si ciocanul....in rest PSD sau PCR, care sa fie diferenta?
Functionari din cadrul Primariei Lupeni aflati la fata locului, soferul primarului...masina Primariei Lupeni, la fel...deci resursele publice sunt la dispozitia familiei Resmerita, si in aceasta campanie electorala...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu